Hírek

MÁV-TELEPI JÉZUS SZÍVE PLÉBÁNIA
Hirdetések – Húsvét 5. vasárnap

(2024. április 28.)

Gyászhír: Fájdalommal hirdetem, Fejes Zsuzsa néni, aki hosszú éveken keresztül szolgált a plébánián, 04.27-én hazatért a Mennyei Atya országába. Imádkozzunk az ő üdvösségéért, valamint családjáért, hogy ezt a fájdalmas időt minél inkább Isten kegyelmében, gondoskodó szeretetében tudják megélni. „A halál nem semmisíti meg az életet, csak átváltoztatja.” /Lev Tolsztoj/ „Én vagyok az Út, az Igazság, és az Élet.” /Jézus/

1. Előttünk álló ünnepek:

– Máj. 5 anyák napja, kávézás-sütizés a kertben
– Máj. 9. Szikora Róbert alternatív díszpolgárrá avatása (közösségi ház) és hálaadó szentmise.
– Máj. 18-i Orgonák Éjszakája.
– Máj. 26. Elsőáldozás.

– Jún. 2. Úrnapi körmenet. (oltárok: elsőáldozók, képviselőtestület, nyugdíjasok, gitáros kórus)
– Jún. 9. Jézus Szíve ünnepe.
– Jún. 16. Te Deum + palacsintázás, kávézás a templomkertben

2. Májusi litánia:

Májusban az egyház egy szívvel-lélekkel imádkozza a lorettoi litániát, mely a Szűz Anya tiszteletére tartott imádság. E hónapban a szentmisék végén közösen fogjuk majd imádkozni ezt a pár perces rövid imádságot.
Napjainkban különösen fontos, hogy kérjük hazánk első védőszentjének, Szűz Máriának közbenjárását hazánkra és az egész világra. Kérlek titeket, hogy imádkozzunk együtt a békéért és a kiengesztelődésért.
Májusban az egyház egy szívvel-lélekkel imádkozza a lorettoi litániát, mely a Szűz Anya tiszteletére tartott imádság. E hónapban a szentmisék végén közösen fogjuk majd imádkozni ezt a pár perces rövid imádságot.Napjainkban különösen fontos, hogy kérjük hazánk első védőszentjének, Szűz Máriának közbenjárását hazánkra és az egész világra. Kérlek titeket, hogy imádkozzunk együtt a békéért és a kiengesztelődésért.

3. Plébániai felmérés: Megtörtént a plébániai felmérés kiértékelése. Köszönöm szépen mindenkinek, aki kitöltötte a kérdőívet, és ezzel hozzájárult ahhoz, hogy a közösségben pár dologban előrébb lépjünk a jövőben. A felmérés részletes adatait a személyiségi védelem miatt nem teszem nyilvánossá, de akik jelentkeztek valamilyen szolgálatra, idővel össze fogom hívni személyes egyeztetésre.

4. Hittan-beiratkozás. Elérkezett az iskolákban a hittanra való beiratkozás ideje. Kérünk minden szülőt, családot, támogassa egyházunk hitet hirdető szolgálatát azzal, hogy beíratja gyermekét a katolikus hittanra!

5. Imádság a végzős diákokért: Jövő héten elballagnak a gimnáziumok végzős diákjai, és ezt követően megkezdődnek az írásbeli érettségik. Foglaljuk imáinkba plébániai közösségünk érettségizőit, hogy ne csak sikeres vizsgát tegyenek, de az Úr szándéka szerint induljanak meg a felnőtt élet felé!

6. 1% + 1% felajánlás: Minden év elején rendelkezhetünk adónk 1% + 1%-ról, melyet május 20-ig tehetünk meg. Ez a felajánlás önkéntes alapon megy, de mindenképp célszerű megtennünk, hogy saját céljainkat támogassuk ezzel az összeggel. Ezért kérem a testvéreket, hogy adójuk első 1%-t a katolikus egyház, második 1%-t
a Jézus Szíve Alapítvány javára ajánlja fel.
————————————————————–
Az alapítvány adószáma az adó 1%-ról való nyilatkozathoz:
18015786-1-42
Jézus Szíve Rákospalotai MÁV-telepi
Katolikus Egyházközség Alapítvány
————————————————————–
Magyar Katolikus Egyház technikai száma
az adó 1%-ról való nyilatkozathoz:0011
————————————————————–
Az előző évek beérkezett összegéből vettünk egy új projektort és kórusaink számára egy elektromos zongorát. Mindenkinek köszönöm, aki hozzájárult ezek megvételéhez.

A következő hét ünnepelt szentjei és miseszándékai:

NapÜnnepIdőpontMiseszándék
Hétfő (29.)Sienai Szt. Katalin, szűz és egyháztanító, Európa társvédőszentje (Ü)7:00 
Kedd (30.) 
Szerda (1.)Munkás Szt. József (e)18:00 
Csütörtök (2.)Szt. Atanáz püspök és egyháztanít18:00 
Péntek (3.)Köznap (első péntek)
Szt. Fülöp és Jakab apostolok (Ü)
18:00 
Szombat (4.)Húsvét 5. vasárnapja (előesti mise)18:00 
Vasárnap (5.)Húsvét 6. vasárnapja
A társadalmi kommunikáció világnapja
10:00Élő Éváért születésnapja alkalmából
 Húsvét 6. vasárnapja18:00Élő gyermekekért, Éváért, Katiért és családjaikért

e – emléknap 
E – Kötelező emléknap
Ü – Ünnep
Fü – Főünnep

Miseszándékot a sekrestyében, illetve az irodában, irodaidőben lehet felvenni.

Az urnatemető látogatása a misék előtt fél órával kezdődik, és a misék végéig tart.   Egyházadót, adományt a hivatali időben az irodában, a misék után a sekrestyében lehet befizetni, vagy átutalással. Plébániánk bankszámlaszáma: 10700024-73799713-51100005 (CIB bank)
Rákospalota MÁV-telepi Jézus Szíve Plébánia

MÁV-TELEPI -JÉZUS SZÍVE PLÉBÁNIA
Hirdetések – Húsvét 2. vasárnap

(2024. április 7.)

1. Miserend: A nagyböjt végéhez értünk, ezért visszaáll a már korábban megszokott miserend. Első péntekenként: 18:00-kor, a többi pénteki napon 8:00-kor vannak a szentmisék.

2. Kertrendezés: Köszönöm szépen mindenkinek, aki eljött és részt vett a kertrendezési akcióban. Rengeteg munka volt, de a nap során 40-50 fő is részt vett a munkában. Jöttek pici gyermekektől nyugdíjasig MINDEN korosztály. Nagy hálával és örömmel éltem meg ezt a közös munkát. A tegnapi nap nagy sikernek mondható. 2 éven belül egy nagyon szép kert jöhet létre, ha tudjuk folytatni ezzel a lelkesedéssel. A következő nagy munkát őszre fogom majd meghirdetni. A közeljövőben kisebb kerti munkákat fogunk tartani, hogy a jelenlegi állapotot fenn tudjuk tartani, hogy ősszel ne ütközzünk nagyobb akadályokba.

3. Családos kirándulás: Április 13-án, szombaton családos kirándulást, egy kis könnyű sétát szervezek a Gellért hegyre. Erre bátran vállalkozhatnak kisbabás, babakocsis családok, illetve nyugdíjasok is. Az út során lesz lehetőség beszélgetésre, ismerkedésre, közös játékra, uzsonnára és sok-sok nevetésre. Gyülekező 9:00-tól lesz a templomkertben és 9:30-kor indulunk el. Visszaérkezés 16:30-ra várható. Mindenkit szeretettel hívok és várok!

4. Nyugdíjas klub: 12-e péntek a hónap második péntekje, épp ezért ismét összejön a nyugdíjas klub. Szeretettel hívom és várom a nyugdíjas testvéreket.

4. 1% + 1% felajánlás: Minden év elején rendelkezhetünk adónk 1% + 1%-ról, melyet május 20-ig tehetünk meg. Ez a felajánlás önkéntes alapon megy, de mindenképp célszerű megtennünk, hogy saját céljainkat támogassuk ezzel az összeggel. Ezért kérem a testvéreket, hogy adójuk első 1%-t a katolikus egyház, második 1%-t a Jézus Szíve Alapítvány javára ajánlja fel. Az előző évnek beérkezett összegéből vettünk egy új projektort és kórusaink számára egy elektromos zongorát. Mindenkinek köszönöm, aki hozzájárult ezek megvételéhez.

A következő hét ünnepelt szentjei és miseszándékai:

NapÜnnepIdőpontMiseszándék
Hétfő (8.)Urunk születésének hírüladása – Gyümölcsoltó Boldogasszony (Fü)7:00 
Kedd (9.) 
Szerda (10.)Köznap18:00+ Alfréd édesapáért
Csütörtök (11.)Szt. Szaniszló pp. és vértanú (E)18:00 
Péntek (12.)Köznap8:00Földi, Neményi, Bozsó családok élő és + tagjaiért
Szombat (13.)Húsvét 3. vasárnapja (előesti mise)18:00 
Vasárnap (14.)Húsvét 3. vasárnapja10:00 
 Húsvét 3. vasárnapja18:00 

e – emléknap 
E – Kötelező emléknap
Ü – Ünnep
Fü – Főünnep

Miseszándékot a sekrestyében, illetve az irodában, irodaidőben lehet felvenni.

Az urnatemető látogatása a misék előtt fél órával kezdődik, és a misék végéig tart.   Egyházadót, adományt a hivatali időben az irodában, a misék után a sekrestyében lehet befizetni, vagy átutalással. Plébániánk bankszámlaszáma: 10700024-73799713-51100005 (CIB bank)
Rákospalota MÁV-telepi Jézus Szíve Plébánia

MÁV-TELEPI – JÉZUS SZÍVE PLÉBÁNIAHirdetések
Évközi idő 5. hét(2024. február 4.)

1. Különleges miserend: Február 8–11. között kivételesen különleges miserend lesz. 8-án, csütörtökön este igeliturgiát, utána szentségimádást tartunk. Pénteken, szombaton nem lesz szentmise. 11-én Vasárnap 10:00-kor lesz csak szentmise. Kérek mindenkit, hogy így szervezze majd a vasárnapi misén való részvételét, és kivételesen a 10:00-kor kezdődő misén vegyen részt, amit Gyetván Gábor atya, az EKIF igazgatója fog celebrálni.

Hétfő (5.) Szt. Ágota szűz és vértanú (E) 7 óra
Kedd (6.) Miki Szt. Pál és társai vértanúk (E)
Szerda (7.) 18 óra: + Domonkos Béláért
Csütörtök (8.) 18 óra: Igeliturgia + szentségimádás!
Péntek (9.) – Nincs mise!
Szombat (10.) – Nincs mise!
Vasárnap (11.) Évközi 6. vasárnap
10 óra: + Lászlóért és + családtagjaiért

2. Nyugdíjas klub: Távollétem miatt kivételesen nem a hónap 2., hanem 3. péntekjén, 16-án 9:00-kor lesz a nyugdíjas klub. Szeretettel hívom és várom a testvéreket.

3. Betegek kenete: Bár a betegek világnapja, Február 11-én lesz, mivel nem vagyok itthon aznap, egy héttel későbbi vasárnap fogom kiszolgáltatni e szentséget (18-án vasárnap, 10:00 és 18:00)

4. Hamvazószerda: Február 14-én megkezdődik az idei nagyböjt. Kérek mindenkit, hogy ne feledkezzünk meg erről. A nagyböjt szent 40 napja hamvazószerdával kezdődik, nem nagyböjt első vasárnapjával. Nem parancsolt ünnep, azonban szigorú böjt van ezen a napon. Kérem a  testvéreket, hogy igyekezzünk részt venni ezen a napon szentmisén akár itt, akár munkahelyünkhöz, iskolánkhoz közeli templomban.

Szigorú böjt szabálya: Tilos húst enni. A nap folyamán egyszer szabad jóllakni, de megengedett 2 másik, csökkentett mértékű étkezés. Az ital, hacsak nem étel jellegű (pl. tej, leves) nem szegi meg a böjtöt. Megtartása a betöltött 18. évtől a megkezdett 60. évig kötelező. Fel vannak mentve a betegek, a terhes és szoptató anyák, a megerőltető munkát végzők, az utazók, s azok a szellemi dolgozók, akiket a böjt akadályozna kötelességük teljesítésében.

5. Márti néni temetése: Február 15-én, az esti mise keretében (18:00) búcsúztatjuk Márti nénit, aki szerette plébániánkat, és minket nevezett meg örökösének a végrendeletében. Kérem a testvéreket, aki teheti, jöjjön, hogy minél többen adjunk hálát életéért és imádkozzunk érte.

6. Munkacsoportok: Megkezdtük plébániánk felmérését. Köszönöm szépen azoknak, akik már kitöltötték a kérdőívet. Továbbra is kérem a testvéreket, segítség ezt a munkát, töltsék ki a kérdőívet, hogy minél hatékonyabban tudjunk belefogni közösségünk fejlesztésébe, közösségépítésébe. A kérdőív kitölthető itt a templomban, illetve internetes űrlapon is, ami a plébánia honlapján a „kapcsolatok” fül alatt érhető el.

A felmérés célja, hogy megismerjük közösségünk átlag életkorát, a nemek arányát, hogy milyen szakemberek vannak a plébánián, illetve ami még nagyon fontos kérdés, hogy ki milyen szolgálatban tudna és szeretne részt venni a jövőben. (Pár ötlet a munkacsoportokra: karitász(-munkatárs, -vezető), kórus(-gitáros, klasszikus), liturgikus csoport(sekrestyés), takarítás, kertrendezés, karbantartás, pályázatok keresése/figyelése, zarándoklatok szervezése, jogi kérdésekben való tájékozódás, közüzemi szerződések követése, csoportvezetés-hitoktatásban való segítség, egyéb javaslat?…).

Ha a felmérés sikeres lesz, munkacsoportokat fogunk létrehozni, amik az egyes feladatok megszervezését, ellátását fogják koordinálni.

7. 1% + 1% felajánlás: Minden év elején rendelkezhetünk adónk 1% + 1%-ról, melyet május 20-ig tehetünk meg. Ez a felajánlás önkéntes alapon megy, de mindenképp célszerű megtennünk, hogy saját céljainkat támogassuk ezzel az összeggel. Ezért kérem a testvéreket, hogy adójuk első 1%-t a katolikus egyház, második 1%-t a Jézus Szíve Alapítvány javára ajánlja fel. Az előző évnek beérkezett összegéből vettünk egy új projektort és kórusaink számára egy elektromos zongorát. Mindenkinek köszönöm, aki hozzájárult ezek megvételéhez.

e – emléknap
E – Kötelező emléknap
Ü – Ünnep
Fü – Főünnep

Miseszándékot a sekrestyében, illetve az irodában, irodaidőben lehet felvenni.

Az urnatemető látogatása a misék előtt fél órával kezdődik, és a misék végéig tart.   Egyházadót, adományt a hivatali időben az irodában, a misék után a sekrestyében lehet befizetni, vagy átutalással. Plébániánk bankszámlaszáma: 10700024-73799713-51100005 (CIB bank)
Rákospalota MÁV-telepi Jézus Szíve Plébánia

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük