Egyházzenei élet


TEMETÉSEK és ESKÜVŐK zenei szolgálata


Amikor a temetés a TEMPLOM urnatemetőjében történik, a búcsúztatót (a hozzátartozók esetleges kérésére) szentmise előzi meg, melyen a következőket énekeljük:
Ho 235
Szigeti Kilián Magyar miséje
4. tónusú Alleluja
Ho 154

A szertartás keretében korlátozott módon lehetőség van zenei darab kérésére, mely általában (de nem kizárólagosan) Schubert Ave Maria-ja. 


ESKÜVŐI szertartás esetén orgonamű bevonulásra és kivonulásra szokott elhangzani, a gyűrűhúzási (halk orgonajáték, vagy) ének mindenképp egyeztetéshez kötött. Az Evangéliumot MINDIG gregorián Alleluja (6. tónusú) előzi meg. Az esküvők zenéi komolyzenei betétek (bevonulásra Liszt darab vagy Mendelssohn-nászinduló ÉS kivonulásra Bach darab), MEGBESZÉLÉS esetén azonban RUGALMASABB a repertoár.


A föntiekkel kapcsolatos esetleges kérdésekkel email-címemen nyugodtan keressenek! Elsődleges döntési joga a templom vezetőségének van, én lehetőségeimhez mérten tudok segíteni.
rolandhegedus97@gmail.com
web: https://sites.google.com/view/c-rolandus/egyh%C3%A1zi
Hegedüs Roland, kántor-karnagy (Zeneakadémista zenetörténész)


2022.06.03.
Kedves Testvérek!

Örömmel hirdetjük, hogy a hagyományos kerületi kórustalálkozó idén a mi templomunkban kerül megrendezésre! Minden fontos információ a képen olvasható.


2022.04.28.

Köszönjük mindenki támogatását a Jézus Szíve kórus nagyheti szolgálatában, hogy így közös ünneplésünk szebbé válhatott! Az idei nagyhét előtt, április 2-án taizéi-és gregorián est volt templomunkban, amely a lélek belső elcsendesedését kívánta megidézni – reméljük, hogy hagyományteremtő jelleggel. Virágvasárnap, Nagypénteken és Húsvétvasárnap pedig a Jézus Szíve kórus és a Cor Jesu gitáros kórus működött közre. Elhangzott többek között a passió, Krisztus szenvedéstörténete, valamint a nagy tetszésnek örvendő Lourdesi Gloria.
A fönti videón kerületünk ikonjának, Tóth József karnagy úrnak, OMCE-titkárnak egyik Máriaköszöntő kórusműve hallható. Találkozzunk május 29-én a 10 órási misén, melyen a Jézus Szíve kórus énekel, a Cor Jesu pedig május 1 és 22 (elsőáldozás) alkalmával.

A Kerületi Ökumenikus Kórustalálkozót idén a mi templomunkban rendezik, melyről részletek májusban érkeznek!


2022.04.03.
 A MÁV-telepi Jézus Szíve kórus Virágvasárnap, Nagypénteken és Húsvétvasárnap szolgál a liturgikus alkalmakon. Virágvasárnap a Passióval és M Haydn Tenebrae-jével. Nagypénteken a Passióval, M Haydn Tenebrae-jével és a Lehullott a Jézus vére népénekkel készül.Húsvétvasárnap pedig a Lourdesi Gloria és a vegyeskari Magyar himnusz hangzik el. Imádkozzunk egymásért a szellemben, hogy Krisztus él, ahogy Vitai Attila atya alkotásán látjuk!


Február 27-én a 10 órási szentmisén a Jézus Szíve kórus fog szolgálni. Ezután március 6-án, Vácon énekelnek. Kérjük rájuk Isten megerősítő áldását!
A miseénekek rendje hétről-hétre a
https://sites.google.com/view/c-rolandus/egyh%C3%A1zi 
weboldalon érhető el. Reméljük, hogy segítséget jelent a kedves híveknek. Az énektanítás megszervezése pedig folyamatban van, ugyanis az idei évre várható az újraszövegezett Misekönyv és az új népénekeskönyv kiadása.


2022.01.03.

A Jézus Szíves kórus karácsonya – 2021

Daquin – Noel
Bárdos – Ó gyönyörű szép titokzatos éj
Karácsonyi bölcsődal

2021.11.26.
Idén karácsonykor az éjféli szentmisén és a reggeli ünnepi misén a következő az énekrend:

Énekrend [pdf] >>>

Az énekek hangfelvételei hamarosan a https://sites.google.com/view/c-rolandus/egyh%C3%A1zi weboldalon találhatók.

Karácsony alkalmával pedig a Jézus Szíve kórus is énekelni fog.


2021.11.21.
Kedves Testvérek!
Advent 1. vasárnapján a Jézus Szíve kórus énekel a gyertyagyújtáson (9:45) és utána a szentmisén.
A gyertyagyújtási Rorate Caeli (gregorián) és Adventi hírnök (népének) lesz először, majd a misén:
Kezdésre és felajánlásra: Hozsanna 2 (Harmatozzatok!)
Ordinárium: Szigeti Kilián OSB – Magyar mise
Alleluja: http://nepenektar.hu/…/60/all/1010/alleluja-ee-432-1-tonus
Áldozásra: Krisztus Lelke! és Jöjj el, jöjj el Emmánuel! (kórus, egyszólamú)
Kivonulásra: Ho 6 (Az Úristen Ádám atyánknak).
Technikai okok miatt sajnos hangfelvétel nem készült, az legközelebb karácsonykor kerül ki.
Megértésüket köszöni: Hegedüs Roland, kántor


A Jézus Szíve kórus Id. Kuba Kati emlékére énekelt október 31-én a 10 órási misén. Ebből egy részlet az alábbi youtube-videó:

https://youtu.be/LZXjd1x4zDA

Köszönjük mindenki támogatását!

Legközelebb †Attila atya tiszteletére szolgálunk november 14-én 10 órakor.
Kezdésre: Hozsanna 220
Ordinárium: I. Szigeti-mise
Alleluja: http://nepenektar.hu/idoszak/allando_reszek/liturgia/60/all/1016/alleluja-ee-431-7-tonusFelajánlásra: Perti Inter vestibulum
Áldozásra: Tebe Poem és Krisztus Lelke!
Kivonulásra: Tóth Boldogasszony Anyánk

Mindenkit szeretettel várunk a liturgikus eseményekre!


A kép a kórus idei sziklatemplomi éneklése alkalmával készült, melyről az EWTN youtube-csatornáján található videofelvétel, itt: https://youtu.be/spJryF8h2Vg .TEMETÉSEK és ESKÜVŐK zenei szolgálata:

Amikor a temetés a TEMPLOM urnatemetőjében történik, a búcsúztatót (a hozzátartozók esetleges kérésére) szentmise előzi meg, melyen a következőket énekeljük:

Ho 235
Szigeti K. Magyar miséje (halotti szöveggel)
4. tónusú Alleluja
Ho 154

A szertartás keretében korlátozott módon lehetőség van zenei darab kérésére, mely általában (de nem kizárólagosan) Bach-Gounod Ave Maria-ja. 


ESKÜVŐI szertartás esetén orgonamű bevonulásra és kivonulásra szokott elhangzani, a gyűrűhúzási (halk orgonajáték, vagy) ének mindenképp egyeztetéshez kötött. Az Evangéliumot MINDIG gregorián Alleluja (6. tónusú) előzi meg. Az esküvők zenéi komolyzenei betétek (bevonulásra Liszt darab vagy Mendelssohn-nászinduló ÉS kivonulásra Bach darab), MEGBESZÉLÉS esetén azonban RUGALMASABB a repertoár.

A föntiekkel kapcsolatos esetleges kérdésekkel email-címemen nyugodtan keressenek! Elsődleges döntési joga a templom vezetőségének van, én lehetőségeimhez mérten tudok segíteni.

rolandhegedus97@gmail.com
Hegedüs Roland, kántor (Zeneakadémista elmélet-szakos) „


2021.06.24.
Az augusztus 1-i, Allelujáról szóló kiselőadás meghallgatható a honlapunkon:

A szeptember 19-i Plébánia nap ünnepi szentmiséjén a Jézus Szíve kórus a következőket fogja énekelni:

Ács Dávid: Világ, borulj térdre
Lécot: Lourdesi Gloria
Tóth József: Boldogasszony Anyánk
Hegedüs Roland: Szeretetparancs

A Lécot, valamint a Tóth darabok a szept 19-i 10 órási mise előtt 9:45-től röviden ismertetve lesznek.”


2021.07.17. — !!! ÚJ !!! —
Kedves Testvérek!
Plébániánk facebook oldalán és a honlapunk MISEREND almenüpontjánál folyamatosan információkat kaphatnak a templom egyházzenei életéről és az aktuális vasárnap énekeiről. Utóbbi tételeket kántorunk, Hegedüs Roland soundcloud csatornáján hallgathatják meg: https://soundcloud.com/roland-hegedues-282004812 „